Mercepilot

Anna Caula felicita el primer equip femení del Dakar 2022, un projecte que «ajuda a generar referents femenins en el món del motor»

La secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula, s’ha reunit amb el primer equip de cotxes íntegrament femení i català que va participar en l’últim ral·li Dakar, el CMR Group Women Dakar, per conèixer la seva experiència i felicitar-les per la destacada actuació que van tenir en el raid més important i dur del món.

En la trobada celebrada a la seu del Consell Català de l’Esport, a Esplugues de Llobregat, la pilot de l’equip, Mercè Martí, estava acompanyada de Núria Gaja (coordinadora) i Jèssica Nebra (mecànica), que juntament amb Margot Llovera (copilot), Iona Hernandez (mecànica) i Anna Ferrer (directora d’equip), van integrar l’equip a la prova automobilística a l’Aràbia Saudita del gener passat.

Anna Caula ha pogut conèixer el dia a dia viscut per aquest grup de dones al llarg dels dies de competició, amb nombroses anècdotes i moments complicats, i ha mostrat el desig que aquest projecte “no es quedi aquí” i pugui evolucionar “per generar referents femenins en el món del motor”. “Cal fer visible aquest talent i la capacitat de les dones en el vessant esportiu, però també en el mecànic i el tecnològic”.
Un objectiu compartit per Mercè Martí, que ha mostrat la voluntat de “donar continuïtat” a la iniciativa, ja sigui amb la participació en més proves esportives o en altres accions de divulgació i promoció. En aquest sentit, la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física ha expressat la disposició del Govern a col·laborar-hi.
En nom de tot l’equip, la pilot ha reconegut que estan “contentes” de l’experiència “perquè l’equip ha pogut participar i fer un bon paper”, i ha subratllat el ressò mediàtic a nivell mundial que ha tingut la històrica presència del conjunt català al rally. En la reunió, també hi ha estat present Joan Ollé, president Federació Catalana d’Automobilisme.


El CMR Group Women Dakar que va comptar amb el suport de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, va fer història en l’últim Dakar, al convertir-se en el primer equip 100×100 femení i català que prenia part en el raid més dur del món. La formació va acabar classificada en la 33a posició de la categoria de bugui lleuger, però no va poder acabar el rally, ja que va haver d’abandonar a dues etapes del final per un problema mecànic després de bolcar. Malgrat reparar l’avaria, la Federació Internacional d’Automobilisme no va deixar competir el cotxe per una peça que no s’ajustava al reglament.
El Dakar va començar amb problemes per a l’equip, que va haver de canviar de cotxe just abans de començar-lo per un component del dipòsit de la benzina que no s’ajustava bé al cotxe originari. Això va fer que hagessin d’usar un altre vehicle, el que els va cedir un equip que no va poder competir a causa de la Covid. En 48 hores van adaptar en el nou cotxe la feina de 6 mesos de preparació que havien fet amb el primer. Malgrat tot, van ser a la sortida de l’etapa pròleg.